Οι άνθρωποι

Ονομασία
Γίγαντες με χόρτα στο φούρνο
Υλικά
700 γρ. χόρτα διάφορα για πίτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπατα) 4-5 φρέσκα κρεμυδάκια, 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο, 1 ματσάκι μαϊντανό, 400 γρ. γίγαντες, 1 κούπα λάδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Από το βράδυ μουσκεύουμε τους γίγαντες, τους βράζουμε για 30 λεπτά της ώρας και τέλος ρίχνουμε 1/2 κουταλιά αλάτι. Στη συνέχεια τρίβουμε τα χόρτα, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε κομμένα μαζί με τα μυρωδικά στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τους βρασμένους γίγαντες, ρίχνουμε το λάδι, το κόκκινο πιπέρι και 1 ποτήρι από το νερό που βράσαμε τα φασόλια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Ονομασία
Γίγαντες με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο
Υλικά
500 γρ. γίγαντες, 1 κρεμμύδι ξερό, 4-5 ντομάτες φρέσκες ή 1/2 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 1/2 κούπα λάδι, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε τα φασόλια για 45 λεπτά. Σε άλλο σκεύος σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τριμμένη τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά αλεύρι. Βράζουμε τη σάλτσα για 1/2 ώρα μέχρι να πήξει. Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους τοποθτούμε σε ένα ταψί. Ρίχουμε από πάνω την κόκκινη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Ονομασία
Γίγαντες με κρεμμύδια στο φούρνο
Υλικά
500 γρ. γίγαντες, 1 κιλό κρεμμύδια ξερά μέτρια, 1 1/2 κούπα λάδι, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 1 φύλλο δάφνης, 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, κόκκινο πιπέρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε τους γίγαντες για 45 λεπτά, αφού προηγουμένως τους έχουμε μουσκέψει σε λίγο νερό και έχουμε πετάξει το πρώτο νερό. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε όρθια κομμάτια, τα κοχλάζουμε για 4-5 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό. Τα σωτάρουμε με το λάδι και τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε το αλάτι, λίγη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης. Αφού τσιγαριστούν για 15 λεπτά περίπου σβήνουμε την φωτιά. Σε ένα ταψί στρώνουμε τους γίγαντες και από πάνω άζουμε τα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με το πιπέρι. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1/2 ώρα στους 170 βαθμούς. Κατά διαστήματα πατάμε τα κρεμμύδια με κεψέ (τρυπητή κουτάλα) μέχρι να ξεροψηθούν.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Γλωσσάρι
Κεψές: τρυπητή κουτάλα.
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Ονομασία
Γίγαντες με κρεμμύδια και μάραθο
Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες, 1 κιλό κρεμμύδια ξερά, 1 ματσάκι μάραθο, 1 κούπα λάδι, αλάτι, πεπέρι ή κόκκινο πιπέρι, 3/4 της κούπας αλεύρι (γεμάτο πλώχερο)
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε τους γίγαντες να κρατάνε, αφού προηγουμένως πετάξουμε το πρώτο νερό, περίπου για 15 λεπτά με 3 ποτήρια νερό. Στο μεταξύ καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα χειροτρίβουμε με ένα κουταλάκι αλάτι πολύ καλά μέχρι να μαραθούν. Τα ξεπλένουμε, τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθοξ και τα τοποθετουμε μέσα στο ταψί. Πάνω από τα κρεμμύδια με τον μάραθο βάζουμε τους μισοβρασμένους γίγαντες, το λάδι, λίγο αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και 2 περίπου ποτήρια νερό από τους βρασμένους γίγαντες. Τέλος πασπαλίζουμε το αλεύρι για να γίνει κρούστα. Τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Σημειώσεις της ζαγορίσιας νοικοκυράς
Προαιρετικά μπορούμε στο νερό από τους βρασμένους γίγαντες να διαλύσουμε 1 κουταλιά πελτέ. Δε βράζουμε πολύ τους γίγαντες για να ψηθούν μαζί με τα ωμά κρεμμύδια και να αναμειχθούν οι γεύσεις. Το καλοκαίρι μαζί με το μάραθο τρίβουμε λουλούδια από τα κολοκύθια και πιπεριές.
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Γλωσσάρι
Πλώχερο: (απλώχερο), η χούφτα. “Γεμάτο πλώχερο”: η γεμάτη χούφτα. Χειροτρίβω: Τρίβω στο χέρι.
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Ονομασία
Γίγαντες τηγανητοί με ρίγανη
Υλικά
500 γρ. γίγαντες, 2-3 κρεμμύδια ξερά, 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο, 1 κούπα λάδι ή 1 κούπα βούτηρο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Αφού πετάξουμε το πρώτο νερό, τα στραγγίζουμε, έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ τηγάνι στο οποίο πρώτα έχουμε ρίξει λάδι ή βούτυρο και τα τσιγαρίζουμε. Όταν ροδίσουν ρίχνουμε το μαϊντανό ή το δυόσμο ( ο δυόσμος πρότι είναι πικάντικος σε συνδυασμό με το φασόλι βοηθά στην πέψη), το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά και γίνουν μια σάλτσα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τους γίγαντες και τους σωτάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη, το κατεβάζομε από τη φωτιά και το σερβίρουμε.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Ονομασία
Γίγαντες ή παστάλια με ραδίκια σαλάτα
Υλικά
250 γρ. γίγαντες ή παστάλια, 500 γρ. ραδίκια, 4 κουταλιές λάδι, 1 λεμόνι στημένο, 1 κρεμμύδι ξερό, αλάτι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα ραδίκια. Μουσκεύουμε και βράζουμε τους γίγαντες ή τα παστάλια αντίστοιχα. Αφού τα στραγγίουμε από τα νερά, σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα ραδίκια με τα φασόλια. Ρίχνουμε το λάδι και το λεμόνι και τέλος ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Γλωσσάρι
Παστάλια: Μικρά φασόλια παρδαλά.
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Ονομασία
Παστάλια με πράσα στο φούρνο
Υλικά
500 γρ. παστάλια, 4-5 πράσα (περίπου 500 γρ.), 1 κούπα λάδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, 1/2 κούπα αλεύρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Τρίβουμε σε μικρά κομματάκια τα πράσα, τα ρίχνουμε σε ζεματιστό νερό έτσι ώστε να φύγει η κάψα τους και τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά. Σε ένα βαθύ σκεύος σωτάρουμε τα πράσα με 1/2 κούπα λάδι. Απλώνουμε τα πράσα στο ταψί, στο μεταξύ έχουμε βράσει και σουρώσει τα παστάλια, αφού φυσικά έχουμε πετάξει το πρώτο νερό. Βάζουμε τα παστάλια πάνω από τα πράσα στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με 1/2 κούπα αλεύρι. Ραντίζουμε με 3-4 κουταλάκια της σούπας λαδι, λίγο αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά της ώρας στους 180 βαθμούς.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Γλωσσάρι
Παστάλια: Μικρά φασόλια παρδαλά.
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Ονομασία
Φασολάκια με κρέας στο φούρνο
Υλικά
1 κιλό και 200 γρ. αρνί ή κατσίκι κομμένο σε μερίδες, 1 κιλό φασολάκια φρέσκα τρυφερά, 2 κρεμμύδια ξερά, 1 ματσάκι μαϊντανό (1 κούπα ψιλοκομμένο), λάδι, αλάτι, πιπέρι, ντομάτα (προαιρετικά).
Οδηγίες εκτέλεσης
Ζεματάμε το κρέας για 10 λεπτά, χύνουμε το νερό και ξεπλένουμε το κρέας. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε στο λάδι. Βάζουμε το κρέας αλατισμένο, το σωτάρουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, με 2 φλυτζάνια νερό. Στο μεταξύ καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα φασολάκια. Αφού έχει βράσει το κρέας, το βγάζουμε σε μια πιατέλα. Στη σάλτσα ρίχνουμε τα φασολάκια για να σωταριστούν και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό και 1/2 ποτήρι νερό. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασολάκια και από πάνω τοποθετούμε το κρέας. Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη και ένα κουτάλι τοματοπελτέ και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Ονομασία
Φασόλια γιαχνί (πλατιά, παστάλια ή λιανά)
Υλικά
1/2 κιλό φασόλια, 1 κρεμμύδι ξερό, 2 πιπεριές (πράσινες, μακρουλές), 2-3 κλωνάρια σέλινο, πελτέ ντομάτας, 1/2 κούπα λάδι, αλάτι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε και σουρώνουμε τα φασόλια. Στην κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε με το λάδι. Αφού σωταριστούν προσθέτουμε τα φασόλια, νερό (περίπου 2 ποτήρια), αλάτι και το σέλινο. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Ονομασία
Μπαρμπούνια ξερά με κρέας (παλιά συνταγή με Σκεμπέ)
Υλικά
1200 γρ. κρέας πρόβειο ή γίδινο, (ή σκεμπέ κατά την παλιά παραδοσιακή συνταγή), 500 γρ. φασόλια ξερά (παστάλια - λιανά - γίγαντες), 1/2 ποτήρι λάδι, 1 κούπα της σούπας πελτέ ντομάτας, 1 κρεμμύδι ξερό.
Οδηγίες εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας με το ψιλοτριμμένο κρεμμύδι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 2 ώρες περίπου. Στο μεταξύ αφού μουσκέψουμε τα φασόλια, τα βράζουμε για 45 λεπτά της ώρας, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Όταν βράσει το κρέας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3/4 της ώρας μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Σχόλια
“Τον σκεμπέ τον έφτιαχναν συνήθως του Αγίου Φιλίππου. Ήταν ένας τρόπος για να διατηρήσουν το κρέας μέχρι τα Χριστούγεννα και τον υπόλοιπο Χειμώνα.”
Σημειώσεις της ζαγορίσιας νοικοκυράς
Σκεμπές: Βράζουμε το κρέας μέσα σε ένα καζάνι. Παίρνουμε την κοιλιά του ζώου, την καθαρίζουμε, την πλένουμε και την ξεραίνουμε. Αφού βράσει καλά η γίδα την ξεκοκαλίζουμε και την τοποθετούμε μέσα στην κοιλιά του ζώου μαζί με το λίπος. Τέλος το βάζουμε σε ένα καλάθι και το κρεμάμε.
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Γλωσσάρι
Σκεμπές: Παστό κρέας από γίδα ή προβατίνα.
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Ονομασία
Παστάλια φρέσκα λαδερά
Υλικά
1500 γρ. φρέσκα φασολάκια, 1-2 κρεμμύδια ξερά, 1 κούπα μαϊντανό, 1 κούπα λάδι, 2-3 ντομάτες φρέσκες, αλάτι, πιπέρι, πατάτες και κολοκυθάκια (προαιρετικά).
Οδηγίες εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τα παστάλια και τα πλένουμε καλά. Σε ένα σκεύος σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι και αφού ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε το μαϊντανό και τα πράσινα φασολάκια στην ατσαρόλα μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε νερό (περίπου 2 ποτήρια) και βράζουμε τα φασολάκια. Όταν μαλακώσουν και δούμε ότι έχουν ψηθεί ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ψήνουμε μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009