Διαδρομή Ελαφότοπος - Άνω Πεδινά

 
 

Στοιχεία διαδρομής:

Μήκος διαδρομής: 3,6 χιλιόμετρα
Χρόνος: 50 λεπτά
Μέγιστο ύψος: 1180 μ.
Ελάχιστο ύψος: 983 μ.
Τύπος εδάφους: Μονοπάτι, χωματόδρομος
Σηματοδότηση: Όχι
 
elafotopos anopedina10
 
 

Είναι μια σύντομη και εύκολη διαδρομή που κινείται πάνω στο παλιό μονοπάτι που ένωνε τα δύο χωριά. 

Περιγραφή διαδρομής:

Ξεκινάμε από το παρκινγκ στην είσοδο του Ελαφότοπου και ακολουθούμε τον χαλικόδρομο που φεύγει προς το βουνό. Λίγα μέτρα πιο πάνω, στην πρώτη στροφή του δρόμου, υπάρχει πινακίδα που μας δείχνει προς τα δεξιά την αρχή του μονοπατιού που πρέπει να ακολουθήσουμε. Το μονοπάτι χώνεται μέσα στο δάσος και σε λίγα λεπτά φτάνει στο Πέρα Πηγάδι κάτω από τον πλάτανο και στην μεγάλη βρύση που έκτισε το 1902 ο Απόστολος Σολωμός. Αμέσως μετά την βρύση το μονοπάτι καταλήγει σε παλιά χωράφια που σήμερα έχουν εγκαταλειφτεί. Εδώ προσέχουμε να μην συνεχίσουμε προς το βουνό αλλά να στρίψουμε δεξιά, σε ένα δυσδιάκριτο μονοπάτι που διασχίζει τα χωράφια. Στο τέλος των χωραφιών ξανασυναντάμε το φαρδύ μονοπάτι της διαδρομής μας και ακολουθώντας το, ανηφορίζουμε την πλαγιά ανάμεσα σε πουρνάρια και φραξούς. Αν κοιτάξουμε προς τα πίσω, θα έχουμε μια πανοραμική θέα του Ελαφότοπου.
Μετά από 20 λεπτά, φτάνουμε σε φαρδιά ράχη με ένα μικρό εικονοστάσι. Από εδώ μπορούμε να θαυμάσουμε την θέα προς τον κάμπο των Πεδινών, τα Κάτω Πεδινά και τον Ελαφότοπο.
Συνεχίζοντας την πορεία φεύγουμε αριστερά στην πλαγιά και, κατευθυνόμενοι προς την ρεματιά που σχηματίζεται μπροστά μας, περνάμε από ξέφωτα για να φτάσουμε σε ένα πρόχειρα φτιαγμένο μαντρί. Ακολουθούμε το φαρδύ μονοπάτι που ανηφορίζει μερικά μέτρα και καταλήγει σε χωματόδρομο πάνω από μια μεγάλη τσιμεντένια λούτσα. Ακολουθώντας τον χωματόδρομο φτάνουμε ύστερα από 1,5 χιλιόμετρο στα Άνω Πεδινά.

 

 

Λήψη αρχείου για χρήση συσκευής GPS:    gpx     kml  

Εκτύπωση

 

Φωτογραφίες: