Ριζόπιτα

Ονομασία
Ριζόπιτα
Υλικά
1/2 ρύζι καρολίνα, 1/2 κιλό σταφίδες, κανέλα, 1 ποτήρι ζάχαρη, λάδι.
Ζύμη για 6 φύλλα (υπολογίζουμε ένα πλόχερο αλεύρι και το ανάλογο νερό, λάδι αλάτι για κάθε φύλλο).
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε το ρύζι σπυρωτό, μισοβρασμένο. Μόλις βράσει και κρυώσει λίγο προσθέτουμε λάδι, τη ζάχαρη, τη σταφίδα, κανέλα και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τα φύλλα και λαδώνουμε το ταψί. Στρώνουμε 4 φύλλα φροντίζοντας το κάθε ένα να το λαδώνουμε και να το πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Μετά απλώνουμε τη γέμιση και πάνω πάνω απλώνουμε τα άλλα δύο φύλλα, πάλι λαδωμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, όσο είναι καυτή, πάλι πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Πληροφορητής
Ελένη Δούβλη
Προέλευση
Άνω Πεδινά
Επετειακά
Η πίτα της χαράς. Γεννητούρια, βαφτήσεις και γάμοι, γιορτές.