Πρωτοχρονιάτικη αλευρόπιτα

Ονομασία
Πρωτοχρονιάτικη αλευρόπιτα
Υλικά
600-700 γρ. αλεύρι, (19-21 κουταλιές)
Λίγο αλάτι,
2 αυγά,
Λίγο λάδι
1 ποτήρι νερό
½ κιλό περίπου λευκό τυρί (φέτα)
Οδηγίες εκτέλεσης
Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά για αρκετή ώρα, να γίνει σαν κρέμα, προσθέτοντας σιγά σιγά περισσότερο νερό μέχρι να γίνει χυλός που να τρέχει ίσα ίσα από τα τοιχώματα του σκεύους.
Προσθέτουμε τυρί μπόλικο, άσπρο τυρί φέτα.
Ρίχνουμε λάδι ή βούτυρο στο ταψί, αδειάζουμε το χυλό μέσα και χτυπάμε άλλο ένα αυγό με λίγο γάλα, το ρίχνουμε επάνω στο χυλό και τελειώνουμε με τυρί τριμμένο πάνω πάνω.
Πληροφορητής
Άννα Βαρζώκα
Προέλευση
Καπέσοβο
Τόπος Πληροφορίας
Ιωάννινα
Σημειώσεις της ζαγορίσιας νοικοκυράς
(...) Εμείς φτιάχναμε την αλευρόπιτα την πρωτοχρονιά και βάζαμε μέσα το μπάχτι, μάλλον τούρκικο νόμισμα ευτελούς αξίας που βάζαμε αντί για φλουρί (...)
Επετειακά
Πρωτοχρονιά