Τηγανιτά μανιτάρια
Ονομασία
Τηγανιτά μανιτάρια
Υλικά
Μανιτάρια, αλεύρι, λάδι για τηγάνισμα, αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε καυτό λάδι και δυνατή φωτιά αφού αλατίσουμε ελαφρώς και αλευρώσουμε. Αλευρώνουμε τα περισσότερα είδη μανιταριών, όμως υπάρχουν είδη που τηγανίζουμε απευθείας, χωρίς αλεύρωμα, όπως για παράδειγμα οι βωλίτες (ή βασιλομανίταρα ή καλογεράκια κατά περιοχές ή πορτσίνι).
Πληροφορητής
Κατερίνα Νόλα