Σούπα «σκέτο»
Ονομασία
Σούπα «σκέτο»
Υλικά
2 κουταλιές αλεύρι γεμάτες, 1 κουταλιά γεμάτι βούτυρο, 1 κιλό αρνίσιο κρέας (κατά προτίμηση λαιμό), 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 αυγά, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας, το αλευρώνουμε και το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο. Μόλις τσιγαριστεί καλά ρίχνουμε το μαϊντανό και ρίχνουμε και νερό (να καλύψει το κρέας και λίγο παραπάνω). Όταν βράσει το κρέας καλά το τραβάμε από τη φωτιά και αυγοκόβουμε.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2005
Προέλευση
Καπέσοβο Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Συνταγές: Ανδρονίκη Ζούκη - Γκούρη, Εικονογράφηση: Βικτωρία Ζούκη, Φωτογραφία Εξώφυλλου: Χημήτρης Ψυχούλας, Επιμέλεια Έκδοσης, Γλωσσάρι: Απόστολος Ντιναλέξης
Τόπος Πληροφορίας
Καπέσοβο Ζαγορίου
Σχόλια
“Όπως λέει και το όνομά του, πρόκειται για ένα σκέτο ζ’μι.”
Βιβλιογραφία
“Ότι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι....” Συνταγές μαγειρικής από το Καπέσοβο.
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΕΣΟΒΟΥ “Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΟΥΤΣΟΣ”
Χρονολογία
2005