Καπαμάς με σταφίδες

Ονομασία
Καπαμάς με σταφίδες
Υλικά
1-2 κιλά κρέας, αρνάκι ή κατσικάκι κατά προτίμηση, αλεύρι, βούτυρο και αλατοπίπερο, άσπρη σταφίδα (για κάθε κιλό κρέας ένα φακελάκι σταφίδα).
Οδηγίες εκτέλεσης
Παίρνουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες, το πλένουμε, το στραγγίζουμε και το αλευρώνουμε. Το κοκκινίζουμε στο τηγάνι με βούτυρο και αλατοπίπερο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (να σκεπάζει το κρέας). Όταν το κρέας βράσει καλά ρίχνουμε την άσπρη σταφίδα. Ξαναβράζουμε μαζί με τη σταφίδα, ώστε να φουσκώσει και να δημιουργηθεί μια χυλωμένη σάλτσα.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2005
Προέλευση
Καπέσοβο Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Συνταγές: Ανδρονίκη Ζούκη - Γκούρη, Εικονογράφηση: Βικτωρία Ζούκη, Φωτογραφία Εξώφυλλου: Χημήτρης Ψυχούλας, Επιμέλεια Έκδοσης, Γλωσσάρι: Απόστολος Ντιναλέξης
Τόπος Πληροφορίας
Καπέσοβο Ζαγορίου
Σχόλια
“Αυτό το φαγητό σερβίρονταν στους γάμους ως δεύτερο πιάτο ή επιδόρπιο και σε ώρα πιθανόν που οι καλεσμένοι στο γάμο δεν ήταν εις θέση να καταλάβουν και πολλά πράγματα... (...)”
Βιβλιογραφία
“Ότι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι....” Συνταγές μαγειρικής από το Καπέσοβο.
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΕΣΟΒΟΥ “Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΟΥΤΣΟΣ”
Χρονολογία
2005