Κυδώνια με κρέας
Ονομασία
Κυδώνια με κρέας
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι (κιλότο κατά προτίμηση), 2 κουταλιές βούτυρο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι, 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη σκούρα, 1 φλιτζάνι νερό, 3 μεγάλα κυδώνια με τις φλούδες τους (πλυμένα και καθαρισμένα από τυχόν χτυπήματα), κομμένα κατά μήκος.
Οδηγίες εκτέλεσης
Βάζουμε το μισό βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε τα κυδώνια. Σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι ροδίζουμε το κρέας, ρίχνουμε αλατοπίπερο και το νερό και αφήνουμε να βράσει. Όταν το κρέας μαλακώσει ρίχνουμε τη ζάψαρη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε τα κυδώνια να βράσουν λίγο όλα μαζί (αν είναι καλά τσιβαρισμένα βράζουν αμέσως) και προσέχουμε να μείνει και λίγο νερό.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2005
Προέλευση
Καπέσοβο Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Συνταγές: Ανδρονίκη Ζούκη - Γκούρη, Εικονογράφηση: Βικτωρία Ζούκη, Φωτογραφία Εξώφυλλου: Χημήτρης Ψυχούλας, Επιμέλεια Έκδοσης, Γλωσσάρι: Απόστολος Ντιναλέξης
Τόπος Πληροφορίας
Καπέσοβο Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
“Ότι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι....” Συνταγές μαγειρικής από το Καπέσοβο.
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΕΣΟΒΟΥ “Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΟΥΤΣΟΣ”
Χρονολογία
2005