Παστουρμάς κατσικίσιος - Ζαγορίσιος

Ονομασία
Παστουρμάς κατσικίσιος - Ζαγορίσιος
Υλικά
Ένα σφάγιο κομμένο στα 4, αλάτι, καλαμποκίσιο αλεύρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Αφού σφαχτεί το κατσίκι, τεμαχίζουμε το ζώο στα τέσσερα και αφήνουμε τα τεμάχια που θα προκύψουν να στραγγίξουν χωρίς να τα πλύνουμε. Βγάζουμε τα κόκκαλα με προσοχή, χωρίς να χαλάσουμε τα κομμάτια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα σε νταβά να βγάλουν τα υγρά τους. Την επομένη μέρα τυλίγουμε τα τεμάχια σε μπόλικο καλαμποκίσιο αλεύρι, να κολλήσει καλά καλά γύρω από το σφάγιο και το κρεμάμε σε μέρος σκιερό και ξερό μέχρι να στεγνώσει καλά (περίπου 30 ημέρες) και μετά το αποθηκεύουμε σε πάνινη σακούλα ...για να βγάλει το χειμώνα. Τον μαγειρεύουμε με τραχανά, με χυλοπίτες ή και τηγανιτό.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2005
Προέλευση
Καπέσοβο Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Συνταγές: Ανδρονίκη Ζούκη - Γκούρη, Εικονογράφηση: Βικτωρία Ζούκη, Φωτογραφία Εξώφυλλου: Χημήτρης Ψυχούλας, Επιμέλεια Έκδοσης, Γλωσσάρι: Απόστολος Ντιναλέξης
Τόπος Πληροφορίας
Καπέσοβο Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
“Ότι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι....” Συνταγές μαγειρικής από το Καπέσοβο.
Γλωσσάρι
Νταβάς: Βαθύ ταψί, κατάλληλο για πολύτεκνους.
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΕΣΟΒΟΥ “Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΟΥΤΣΟΣ”
Χρονολογία
2005