Μπατσαριά 2

Ονομασία
Μπατσαριά 2
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι, 1/2 κιλό φέτα, 1 ποτήρι λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1500 γρ. χόρτα για πίτα (λάπατα, παζιά, σπανάκι)
Οδηγίες εκτέλεσης
Αφού τρίψουμε και πλύνουμε τα χόρτα τα αναμειγνείουμε με τη φέτα, με μισό ποτήρι λάδι και 1, 1/2 κούπα αλεύρι (2 πλώχερα γεμάτα). Σε ένα σινί το οποίο έχουμε πρώτα αλείψει με 3 κουταλιές λάδι πασπαλίζουμε 3/4 της κούπας αλεύρι (ένα πλώχερο). Έπειτα, ρίχνουμε τα χόρτα, τα απλώνουμε μέσα στο ταψί και στη συνέχεια πασπαλίζουμε ακόμη 3/4 της κούπας αλεύρι. Τέλος ραντίζουμε με 5-6 κουταλιές λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180-200 βαθμούς.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009