Αλευρόπιτα

Ονομασία
Αλευρόπιτα
Υλικά
1 μεγάλο ποτήρι νερό, 1 μεγάλο ποτήρι αλεύρι, 2 αυγά, 250 γρ. τυρί, 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι, 1 φλυτζανάκι βούτυρο, λίγο αλάτι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Στρώνουμε το ταψί με λάδι, βούτυρο ή βιτάμ. Φτιάχνουμε χυλό με το αλεύρι, το νερό, 1 αυγό και 1/2 φλυτζανάκι λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε κομματάκια το τυρί από πάνω και ραντίζουμε με το άλλο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Εικόνα
dscn5159