Κρέας με φασολάκια

Ονομασία
Κρέας με φασολάκια
Υλικά
1300 γρ. κρέας αρνάκι ή κατσικάκι ή μοσχάρι, 1 κιλό φασολάκια φρέσκα, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/2 κούπα λάδι και 1/2 κούπα βούτυρο, 2-3 ντομάτες φρέσκες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια και τα ανακατεύουμε μαζί με το μαϊντανό. Τα αφήνουμε σε ένα σκεύος μ΄χρι να ετοιμάσουμε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το βούτυρο και το λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τέλος την ντομάτα και το αλάτι. Προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό και ψήνουμε από 1-2 ώρες ανάλογα με το είδος κρέατος. Αφού δούμε ότι το κρέας έχει ψηθεί, το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα. Στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ρίχνουμε τα καθαρισμένα φασολάκια με το μαϊντανό. Τα σωτάρουμε ελαφρώς μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και το κρέας. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να ψηθούν τα φασολάκια και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009