Φασολάκια με κρέας στο φούρνο
Ονομασία
Φασολάκια με κρέας στο φούρνο
Υλικά
1 κιλό και 200 γρ. αρνί ή κατσίκι κομμένο σε μερίδες, 1 κιλό φασολάκια φρέσκα τρυφερά, 2 κρεμμύδια ξερά, 1 ματσάκι μαϊντανό (1 κούπα ψιλοκομμένο), λάδι, αλάτι, πιπέρι, ντομάτα (προαιρετικά).
Οδηγίες εκτέλεσης
Ζεματάμε το κρέας για 10 λεπτά, χύνουμε το νερό και ξεπλένουμε το κρέας. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε στο λάδι. Βάζουμε το κρέας αλατισμένο, το σωτάρουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, με 2 φλυτζάνια νερό. Στο μεταξύ καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα φασολάκια. Αφού έχει βράσει το κρέας, το βγάζουμε σε μια πιατέλα. Στη σάλτσα ρίχνουμε τα φασολάκια για να σωταριστούν και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό και 1/2 ποτήρι νερό. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασολάκια και από πάνω τοποθετούμε το κρέας. Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη και ένα κουτάλι τοματοπελτέ και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009