Κήποι - Οικία Κοκομέλη
Ανώγειο: οντάς.
Ο διάκοσμος αναπτύσσεται σε τρεις επάλληλες ζώνες. Η ζωφόρος διαθέτει συνεχή φυτικό διάκοσμο. Στο τμήμα της πάνω από τη μεσάντρα αναπτύσσεται συνεχές στενόμακρο τοπίο με επαναλαμβανόμενα στοιχεία (δέντρα, θάμνους, κυματισμούς του εδάφους) το οποίο πλαισιώνεται από ανοιχτό παραπέτασμα με κυματοειδές ανάπτυγμα. Η μεσαία ζώνη αποτελείται από ορθογώνιες συνθέσεις με απλά άνθινα ροκοκό διακοσμητικά μοτίβα πάνω σε ομοιόμορφο σκούρο μπλε κάμπο. Η κατώτερη ζώνη διακοσμείται με γεωμετρικά μοτίβα και προσπαθεί να απομιμηθεί ορθομαρμάρωση.
Χρονολογία σε πέτρα στον εξωτερικό τοίχο: «1868».
Η οικία ήταν ανέκαθεν ιδιοκτησία της οικογένειας Κοκομέλη. Οι άντρες της οικογένειας ξενιτεύονταν στη Ρουμανία. Σύμφωνα με τον σημερινό ιδιοκτήτη Κώστα Κοκομέλη, η χρονολογία «1868» του εξωτερικού τοίχου πρέπει να αφορά οικοδομικές εργασίες επέκτασης της οικίας: τη μετατροπή της αυλής σε κλειστό χαγιάτι και τη δημιουργία επιπλέον δωματίου στο ανώγειο. Ζωγραφικό διάκοσμο διέθετε και ο οντάς. Η κακή κατάσταση των τοίχων του δεν επέτρεψε την διάσωσή του.
Στέφανος Τσιόδουλος, Η ζωγραφική των σπιτιών του Ζαγορίου, τέλη 18ου - αρχές 20ού αιώνα. Ιστορική και πολιτισμική προσέγγιση, Ριζάριο Ίδρυμα, Αθήνα 2009