Τραχανόπιτα

Ονομασία
Τραχανόπιτα
Υλικά
1 ποτήρι τραχανά ξινό σταρένιο, 2 αυγά, βούτυρο, 300 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο
Οδηγίες εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα νεροβράζουμε τον τραχανά να χυλώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τα φύλλα όπως στις πίτες: Στρώνουμε τα φύλλα στο λαδωμένο ταψί φροντίζοντας κάθε ένα απ’ αυτό να το λαδώνουμε με μείγμα από ελαιόλαδο και βούτυρο: 3 φύλλα κάτω, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, ένα φύλλο ψημένο ενδιάμεσα, την υπόλοιπη γέμιση, δύο φύλλα πάνω.
Φτιάχνουμε τους κόθρους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Πληροφορητής
Τούλα Ποάλα