Γιαπράκια με λάχανο τουρσί

Ονομασία
Γιαπράκια με λάχανο τουρσί
Υλικά
Λάχανο τουρσί, 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, 1 ποτήρι ρύζι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με τη ρίγανη. Ανοίγουμε τα φύλλα από το τουρσί και γεμίζουμε όπως τους λαχανοντολμάδες. Στρώνουμε σε μια κατσαρόλα ξύλα από κλιματαριά κι από πάνω στοιχίζουμε τα γιαπράκια σε στρώσεις. Στην τελευταία τοποθετούμε κι ένα μικρό πιατάκι πάνω από τα γιαπράκια, ρίχνουμε λίγο νεράκι και λάδι και αφήνουμε να βράσουν.
Πληροφορητής
Τούλα Ποάλα