Κοτόπιτα

Ονομασία
Κοτόπιτα
Υλικά
Για τη γέμιση (αναδεμή):
1 κοτόπουλο
5-6 κρεμμύδια
αλάτι, πιπέρι
4-5 αυγά

Χρειαζόμαστε 6 φύλλα (το ένα ψημένο)
τα οποία τα στρώνουμε ως εξής:
3 φύλλα κάτω, γέμιση,
ένα φύλλο ψημένο ενδιάμεσα, γέμιση,
2 φύλλα πάνω.
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια. Αφού κρυώσει το καθαρίζουμε από κόκαλα και πέτσες και τα κόβουμε. Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τα φύλλα στο λαδωμένο ταψί φροντίζοντας κάθε ένα απ’ αυτό να το λαδώνουμε με μείγμα από ελαιόλαδο και βούτυρο: 3 φύλλα κάτω, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, ένα φύλλο ψημένο ενδιάμεσα, την υπόλοιπη γέμιση, δύο φύλλα πάνω.
Φτιάχνουμε τους κόθρους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο
Πληροφορητής
Τούλα Ποάλα
Προέλευση
Λάιστα