Τραχανόπιτα ανοιχτή
Ονομασία
Τραχανόπιτα ανοιχτή
Υλικά
Αναλογία αλεύρι, νερό, λάδι, αλάτι για να ανοίξουμε 4-5 φύλλα.
Για την αναδεμή (γέμιση): 350-400 γραμμάρια τραχανά, 200 γραμμάρια τυρί χειροτριμμένο, γάλα, 4 αυγά που τα χτυπάμε μέσα στον τραχανά. Αν θέλουμε χτυπάμε και αλείφουμε την επιφάνεια της γέμισης με άλλο ένα αυγό.
Για την αναδεμή (γέμιση): 350-400 γραμμάρια τραχανά, 200 γραμμάρια τυρί χειροτριμμένο, γάλα, 4 αυγά που τα χτυπάμε μέσα στον τραχανά. Αν θέλουμε χτυπάμε και αλείφουμε την επιφάνεια της γέμισης με άλλο ένα αυγό.
Οδηγίες εκτέλεσης
Η τραχανόπ’τα γίνεται ακόμα και γυμνή, ξέσκεπη, ανοιχτή. Δηλαδή φτιάχνουμε 4-5 φύλλα, απλώνουμε στο ταψί, ραντίζουμε ένα ένα με βούτυρο, και ρίχνουμε το βρασμένο τραχανά που προσθέτουμε αυγά, γάλα και τυρί. Αυτή είναι η αναδεμή για την τραχανόπ’τα .
Ρίχνουμε λοιπόν την αναδεμή πάνω από τα φύλλα και γυρίζουμε τους γόθρους. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να ροδίσει.
Ρίχνουμε λοιπόν την αναδεμή πάνω από τα φύλλα και γυρίζουμε τους γόθρους. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να ροδίσει.
Πληροφορητής
Ελένη Δούβλη
Προέλευση
Άνω Πεδινά