Τραχανόπιτα ανοιχτή

Ονομασία
Τραχανόπιτα ανοιχτή
Υλικά
Αναλογία αλεύρι, νερό, λάδι, αλάτι για να ανοίξουμε 4-5 φύλλα.
Για την αναδεμή (γέμιση): 350-400 γραμμάρια τραχανά, 200 γραμμάρια τυρί χειροτριμμένο, γάλα, 4 αυγά που τα χτυπάμε μέσα στον τραχανά. Αν θέλουμε χτυπάμε και αλείφουμε την επιφάνεια της γέμισης με άλλο ένα αυγό.
Οδηγίες εκτέλεσης
Η τραχανόπ’τα γίνεται ακόμα και γυμνή, ξέσκεπη, ανοιχτή. Δηλαδή φτιάχνουμε 4-5 φύλλα, απλώνουμε στο ταψί, ραντίζουμε ένα ένα με βούτυρο, και ρίχνουμε το βρασμένο τραχανά που προσθέτουμε αυγά, γάλα και τυρί. Αυτή είναι η αναδεμή για την τραχανόπ’τα .
Ρίχνουμε λοιπόν την αναδεμή πάνω από τα φύλλα και γυρίζουμε τους γόθρους. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να ροδίσει.
Πληροφορητής
Ελένη Δούβλη
Προέλευση
Άνω Πεδινά