Μανιταρόσουπα

Ονομασία
Μανιταρόσουπα
Υλικά
1/2 κιλό μανιτάρια διάφορα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
Λάδι, βούτυρο,
2 κουταλιές αλεύρι,
Ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι,
Προαιρετικά λίγη κρέμα γάλακτος,
*Αν δεν έχουμε άγρια μανιτάρια και χρησιμοποιήσουμε συσκευασμένα φρέσκα, τότε χρησιμοποιούμε και ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο για να δώσουμε ένταση στη γεύση τους.

Οδηγίες εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μανιτάρια να τσιγαριστούν μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι, ζεστό νερό, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν. Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος λίγη κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε.
Πληροφορητής
Κατερίνα Νόλα