Τραχανάς με μανιτάρια

Ονομασία
Τραχανάς με μανιτάρια
Υλικά
Οι ποσότητες και οι αναλογίες των υλικών είναι κατά βούληση, ή αλλιώς, όπως χαρακτηριστικά λέγεται από τις νοικοκυρές με το μάτι: Νερό, 5 κουταλιές σκόνη από βωλίτη (πορτσίνι ή βασιλομανίταρο ή καλογεράκι, ονομαζόμενο ανά περιοχή αποξηραμένο μανιτάρι), ξινός τραχανάς, αλάτι, βούτυρο, μυζήθρα.
Οδηγίες εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μέσα ρίχνουμε 5 κουταλιές σκόνη από βωλίτη (πορτσίνι ή βασιλομανίταρο ή καλογεράκι). Μέσα ρίχνουμε τον ξινό τραχανά, αλάτι, βούτυρο και μυζήθρα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Πληροφορητής
Κατερίνα Νόλα