Τραχανόπιτα

Ονομασία
Τραχανόπιτα
Υλικά
Φύλλα:
Χρειαζόμαστε 3 φύλλα κάτω,
ένα ψημμένο και 2 φύλλα πάνω.

Γέμιση:
1 ½ φλιτζάνι τραχανά
2 κρεμμύδια,
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο,
Λάδι και βούτυρο,
3-4 αυγά

Οδηγίες εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1-2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες λεπτές και τα τσιγαρίζουμε με λάδι και λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε πιπέρι μαύρο και κόκκινο και τον τραχανά. Τον φέρνουμε 2-3 βόλτες στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και νερό να βράσει και να χυλώσει. Ρίχνουμε ένα φύλλο ψημμένο τριμμένο και χτυπάμε και 3-4 αυγά. Στρώνουμε τα 3 φύλλα στο λαδωμένο ταψί, λαδώνουμε, ακουμπάμε το ψημμένο φύλλο, πάνω σ' αυτό ρίχουμε τον τραχανά και τελειώνουμε την πίτα με τα 2 φύλλα επάνω. Φτιάχνουμε τους κόθρους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 200 βαθμούς κελσίου.
Πληροφορητής
Έφη Σακελαρίδη