Γαρδουμπάκια

Ονομασία
Γαρδουμπάκια
Υλικά
1-2 συκωταριές
1 κιλό έντερα
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2-3 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
1-2 συκωταριές
1 κιλό έντερα
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2-3 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες εκτέλεσης
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και το έντερο.
Κόβουμε το συκώτι, το πνεμόνι και τα γλυκάδια.
Παίρνουμε ένα κομμάτι συκώτι, ένα πνεμόνι, ένα γλυκάδι και τα τυλίγουμε γύρω γύρω με έντερο. Δένουμε το έντερο κόμπο και τοποθετούμε σε ταψάκι.
Κάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρδούμπες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε το λάδι, λεμόνι , τη ρίγανη και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Ελέγχουμε αν θέλει νερό και ρίχνουμε λίγο.
Στο τέλος σβήνουμε με κρασί άσπρο.
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και το έντερο.
Κόβουμε το συκώτι, το πνεμόνι και τα γλυκάδια.
Παίρνουμε ένα κομμάτι συκώτι, ένα πνεμόνι, ένα γλυκάδι και τα τυλίγουμε γύρω γύρω με έντερο. Δένουμε το έντερο κόμπο και τοποθετούμε σε ταψάκι.
Κάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρδούμπες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε το λάδι, λεμόνι , τη ρίγανη και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Ελέγχουμε αν θέλει νερό και ρίχνουμε λίγο.
Στο τέλος σβήνουμε με κρασί άσπρο.
Πληροφορητής
Έφη Σακελαρίδη
Επετειακά
Λαμπρή