Μπουμπάρι (Μπουμπάρ')

Ονομασία
Μπουμπάρι (Μπουμπάρ')
Υλικά
1 παχύ έντερο (πρόβειο ή γίδινο)
1 συκωταριά
½ κιλό ρύζι
μαϊντανό, άνηθο,
αλάτι, πιπέρι
ξερά και Φρέσκα κρεμμύδια
1 παχύ έντερο (πρόβειο ή γίδινο)
1 συκωταριά
½ κιλό ρύζι
μαϊντανό, άνηθο,
αλάτι, πιπέρι
ξερά και Φρέσκα κρεμμύδια
Οδηγίες εκτέλεσης
Ζεματάμε το έντερο και αφού κρυώσει το Γυρίζουμε με το λίπος από μέσα.
Βράζουμε λίγο τη συκωταριά και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε με βούτυρο το ξερό κρεμμύδι, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα εντόσθια και αφήνουμε στη φωτιά ώσπου να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το ρύζι και το νερό (1 ποτήρι περίπου) για 5-10’ περίπου.
Γεμίζουμε ελαφρά το έντερο και το δένουμε με χοντρή κλωστή.
Το έντερο το τρυπάμε με καρφίτσα και το βάζουμε στο ταψί και γύρω απ’ αυτό ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης.
Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μη σκάσει.
Ζεματάμε το έντερο και αφού κρυώσει το Γυρίζουμε με το λίπος από μέσα.
Βράζουμε λίγο τη συκωταριά και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε με βούτυρο το ξερό κρεμμύδι, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα εντόσθια και αφήνουμε στη φωτιά ώσπου να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το ρύζι και το νερό (1 ποτήρι περίπου) για 5-10’ περίπου.
Γεμίζουμε ελαφρά το έντερο και το δένουμε με χοντρή κλωστή.
Το έντερο το τρυπάμε με καρφίτσα και το βάζουμε στο ταψί και γύρω απ’ αυτό ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης.
Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μη σκάσει.
Πληροφορητής
Έφη Σακελαρίδη
Επετειακά
Λαμπρή