Τρίμμα Πασχαλιάτικο
Ονομασία
Τρίμμα Πασχαλιάτικο
Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
7 κρεμμυδάκια Φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 κιλό σπανάκι
½ κιλό λάπατα
½ φλιτζάνι τσαγιού φυτίνη
2 φακελάκια σταφίδες ξανθές
1 κιλό ψωμί ζυμωτό
2-3 κουταλιές ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 συκωταριά αρνίσια
7 κρεμμυδάκια Φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 κιλό σπανάκι
½ κιλό λάπατα
½ φλιτζάνι τσαγιού φυτίνη
2 φακελάκια σταφίδες ξανθές
1 κιλό ψωμί ζυμωτό
2-3 κουταλιές ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
7 κρεμμυδάκια Φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 κιλό σπανάκι
½ κιλό λάπατα
½ φλιτζάνι τσαγιού φυτίνη
2 φακελάκια σταφίδες ξανθές
1 κιλό ψωμί ζυμωτό
2-3 κουταλιές ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 συκωταριά αρνίσια
7 κρεμμυδάκια Φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 κιλό σπανάκι
½ κιλό λάπατα
½ φλιτζάνι τσαγιού φυτίνη
2 φακελάκια σταφίδες ξανθές
1 κιλό ψωμί ζυμωτό
2-3 κουταλιές ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες εκτέλεσης
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη συκωταριά να βράσει. Δε ρίχνουμε αλάτι από την αρχή για να την ξαφρίσουμε 2-3 φορές.
Στο μεταξύ έχουμε κόψει το ψωμί σε κομμάτια, τα βάζουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη φυτίνη. Τα βάζουμε στο φούρνο και όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, τα λάπατα, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Τα πλένουμε, τα κόβουμε και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ψιλοκόβουμε τη συκωταριά, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Αφού τα τσιγαρίσουμε, τα σβήνουμε με το ζωμό της συκωταριάς.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να βράσουν 45’ περίπου.
Μόλις βράσουν τα ρίχνουμε στο ταψί με τα ψημένα ψωμάκια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη συκωταριά να βράσει. Δε ρίχνουμε αλάτι από την αρχή για να την ξαφρίσουμε 2-3 φορές.
Στο μεταξύ έχουμε κόψει το ψωμί σε κομμάτια, τα βάζουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη φυτίνη. Τα βάζουμε στο φούρνο και όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, τα λάπατα, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Τα πλένουμε, τα κόβουμε και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ψιλοκόβουμε τη συκωταριά, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Αφού τα τσιγαρίσουμε, τα σβήνουμε με το ζωμό της συκωταριάς.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να βράσουν 45’ περίπου.
Μόλις βράσουν τα ρίχνουμε στο ταψί με τα ψημένα ψωμάκια.
Στο μεταξύ έχουμε κόψει το ψωμί σε κομμάτια, τα βάζουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη φυτίνη. Τα βάζουμε στο φούρνο και όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, τα λάπατα, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Τα πλένουμε, τα κόβουμε και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ψιλοκόβουμε τη συκωταριά, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Αφού τα τσιγαρίσουμε, τα σβήνουμε με το ζωμό της συκωταριάς.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να βράσουν 45’ περίπου.
Μόλις βράσουν τα ρίχνουμε στο ταψί με τα ψημένα ψωμάκια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη συκωταριά να βράσει. Δε ρίχνουμε αλάτι από την αρχή για να την ξαφρίσουμε 2-3 φορές.
Στο μεταξύ έχουμε κόψει το ψωμί σε κομμάτια, τα βάζουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη φυτίνη. Τα βάζουμε στο φούρνο και όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, τα λάπατα, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Τα πλένουμε, τα κόβουμε και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ψιλοκόβουμε τη συκωταριά, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Αφού τα τσιγαρίσουμε, τα σβήνουμε με το ζωμό της συκωταριάς.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να βράσουν 45’ περίπου.
Μόλις βράσουν τα ρίχνουμε στο ταψί με τα ψημένα ψωμάκια.
Πληροφορητής
Έφη Σακελαρίδη
Επετειακά
Λαμπρή