Κεφτέδες με κρεμμύδια στο ταψί

Ονομασία
Κεφτέδες με κρεμμύδια στο ταψί
Υλικά
Για τους κεφτέδες: 1 κιλό κιμά, 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 1/2 φρατζόλα ψωμί μουσκεμένο, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
2 κιλά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
½ κούπα λάδι
2 αυγά
½ φλιτζάνι ξίδι
2 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι
Για τους κεφτέδες: 1 κιλό κιμά, 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 1/2 φρατζόλα ψωμί μουσκεμένο, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
2 κιλά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
½ κούπα λάδι
2 αυγά
½ φλιτζάνι ξίδι
2 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα καβουρδίζουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τη δάφνη με ένα ποτήρι νερό.
Αφήνουμε για περίπου 5-10’ να βράσουν και μετά τα στρώνουμε σε ταψί.
Από πάνω τοποθετούμε τους κεφτέδες που τους έχουμε πλάσει μεγαλύτερους απ’ ότι συνήθως.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Φροντίζουμε όσο ψήνονται να αναποδογυρίζουμε κατά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα πάνω και κάτω.
Αφού ψηθούν οι κεφτέδες και τα κρεμμύδια περιχύνουμε με τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει με το ξίδι.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να ψηθούν και τα αυγά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα καβουρδίζουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τη δάφνη με ένα ποτήρι νερό.
Αφήνουμε για περίπου 5-10’ να βράσουν και μετά τα στρώνουμε σε ταψί.
Από πάνω τοποθετούμε τους κεφτέδες που τους έχουμε πλάσει μεγαλύτερους απ’ ότι συνήθως.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Φροντίζουμε όσο ψήνονται να αναποδογυρίζουμε κατά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα πάνω και κάτω.
Αφού ψηθούν οι κεφτέδες και τα κρεμμύδια περιχύνουμε με τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει με το ξίδι.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να ψηθούν και τα αυγά.
Πληροφορητής
Έφη Σακελαρίδη
Προέλευση
Φραγκάδες