Χοιρινό ή μοσχάρι στιφάδο

Ονομασία
Χοιρινό ή μοσχάρι στιφάδο
Υλικά
1 ½ κιλό κρέας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι ξίδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
δάφνη
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 φλιτζάνι βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1 ½ κιλό κρέας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι ξίδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
δάφνη
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 φλιτζάνι βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες εκτέλεσης
Βάζουμε το κρέας σε νερό με το ξίδι από βραδύς.
Το κόβουμε σε μερίδες και το σοτάρουμε με το λάδι και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες περίπου.
Μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε σοτάρει με το βούτυρο. Προσθέτουμε και τη δάφνη. εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και χυμό ντομάτας.
Αφήνουμε το στιφάδο να βράσει άλλα 40-45’ περίπου.
Βάζουμε το κρέας σε νερό με το ξίδι από βραδύς.
Το κόβουμε σε μερίδες και το σοτάρουμε με το λάδι και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες περίπου.
Μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε σοτάρει με το βούτυρο. Προσθέτουμε και τη δάφνη. εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και χυμό ντομάτας.
Αφήνουμε το στιφάδο να βράσει άλλα 40-45’ περίπου.
Πληροφορητής
Έφη Σακελαρίδη