Χοιρινό πρασοσέλινο

Ονομασία
Χοιρινό πρασοσέλινο
Υλικά
2 κιλά κρέας χοιρινό, γίδινο, πρόβειο ή ανακατεμένο, 1 ξερό κρεμμύδι, λίγη σάλτσα ντομάτας, 1,5 κιλό πράσα μεγάλα, 2-3 ρίζες σέλινου (σελινόριζα), λάδι, αλάτι, μαύρο κόκκινο πιπέρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τα πράσα κρατώντας το άσπρο κομμάτι τους και τα κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα. Τσιγαρίζουμε το κρέας σε λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μαύρο και κόκκινο πιπέρι, προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε νερό να το σκεπάσει και το αφήνουμε να μαγειρευτεί. Όταν μισομαγειρευτεί το κρέας, και φροντίζοντας να έχει νερό η κατσαρόλα, προσθέτουμε τα πράσα και τη σελινόριζα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί και να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του και να μελώσει. Σερβίρουμε.
Πληροφορητής
Έφη Σακελαρίδη
Σχόλια
Χριστούγεννα, πιστρόφια. Το χοιρινό πρασοσέλινο ήταν πάντα το καλό φαγητό, το έκαναν στα πιστρόφια, τα Χριστούγεννα ή και όταν είχαν γιορτή. Χριστούγεννα, πιστρόφια. Το χοιρινό πρασοσέλινο ήταν πάντα το καλό φαγητό, το έκαναν στα πιστρόφια, τα Χριστούγεννα ή και όταν είχαν γιορτή.