Χοιρινό με κυδώνια (ή και δαμάσκηνα)
Ονομασία
Χοιρινό με κυδώνια (ή και δαμάσκηνα)
Υλικά
1 κιλό χοιρινό
1 κιλό κυδώνια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κιλό ντομάτες
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κιλό χοιρινό
1 κιλό κυδώνια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κιλό ντομάτες
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κιλό κυδώνια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κιλό ντομάτες
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κιλό χοιρινό
1 κιλό κυδώνια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κιλό ντομάτες
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Οδηγίες εκτέλεσης
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με το λάδι.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, τις ντομάτες και το αφήνουμε να βράσει.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια, εάν θέλουμε και από τα φλούδια, τα κόβουμε όπως τις πατάτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού έχουμε βγάλει το κρέας για να καλύψουμε τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και νερό για να σκεπαστεί το φαγητό. Δεν ανακατεύουμε συχνά για να μη λιώσουν τα κυδώνια.
Στο τέλος βάζουμε το κρέας από πάνω και βράζουμε το φαγητό για άλλα 15 περίπου λεπτά.
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με το λάδι.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, τις ντομάτες και το αφήνουμε να βράσει.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια, εάν θέλουμε και από τα φλούδια, τα κόβουμε όπως τις πατάτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού έχουμε βγάλει το κρέας για να καλύψουμε τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και νερό για να σκεπαστεί το φαγητό. Δεν ανακατεύουμε συχνά για να μη λιώσουν τα κυδώνια.
Στο τέλος βάζουμε το κρέας από πάνω και βράζουμε το φαγητό για άλλα 15 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, τις ντομάτες και το αφήνουμε να βράσει.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια, εάν θέλουμε και από τα φλούδια, τα κόβουμε όπως τις πατάτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού έχουμε βγάλει το κρέας για να καλύψουμε τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και νερό για να σκεπαστεί το φαγητό. Δεν ανακατεύουμε συχνά για να μη λιώσουν τα κυδώνια.
Στο τέλος βάζουμε το κρέας από πάνω και βράζουμε το φαγητό για άλλα 15 περίπου λεπτά.
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με το λάδι.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, τις ντομάτες και το αφήνουμε να βράσει.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια, εάν θέλουμε και από τα φλούδια, τα κόβουμε όπως τις πατάτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού έχουμε βγάλει το κρέας για να καλύψουμε τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και νερό για να σκεπαστεί το φαγητό. Δεν ανακατεύουμε συχνά για να μη λιώσουν τα κυδώνια.
Στο τέλος βάζουμε το κρέας από πάνω και βράζουμε το φαγητό για άλλα 15 περίπου λεπτά.
Πληροφορητής
Έφη Σακελαρίδη
Επετειακά
Χριστούγεννα