Συκωταριά με ρύζι στο γάστρο, γιορτινό των Χριστουγέννων

Ονομασία
Συκωταριά με ρύζι στο γάστρο, γιορτινό των Χριστουγέννων
Υλικά
Έντερα, συκώτι, καρδιές και άλλα εντόσθια, 1 ξερό κρεμμύδι, 750 γραμμάρια ρύζι, μαύρο πιπέρι, αλάτι, λάδι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Πλένουμε τα εντόσθια, πλέκουμε τα λεπτά έντερα κοτσίδες, τα δένουμε σφιχτά στην άκρη και τα βράζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με νερό, αλάτι κι ένα κρεμμύδι. Κόωουμε το συκώτι σε μεγάλα κομμάτια, γεμίζουμε το χοντρό έντερο με ψιλοκομμένα συκώτια, πνευμόνια, καρδιά και λίγο ρύζι (αυτό που λέμε μπομπάρι) και τα αραδιάζουμε όλα, δηλαδή το μπομπάρι, τις κοτσίδες με τα έντερα και τα κομμάτια του συκωτιού στο ταψί. Προσθέτουμε το ρύζι, ανάλογο νερό, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε στο γάστρο.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2007
Προέλευση
από την Ιππολύτη Καπελλίδη
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών
Τόπος Πληροφορίας
Κάτω Πεδινά (Σουδενά)
Βιβλιογραφία
12 γυναίκες σε ζαγορίσιο μαγερειό
Εκδόσεις
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΩΝ
Επετειακά
Χριστούγεννα
Χρονολογία
2007