Αμυγδαλωτά

Ονομασία
Αμυγδαλωτά
Υλικά
100 δράμια (300 γραμμάρια) ζάχαρη, 100 δράμια (300 γραμμάρια) βούτυρο λιωμένο και ξαφρισμένο, 4 αυγά, αλεύρι σταρένιο όσο πάρει, αμύγδαλα χοντροκομμένα.
Οδηγίες εκτέλεσης
Δουλεύουμε το βούτυρο, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και τη ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ώστε η ζύμη που θα φτιάξουμε να πλάθεται, χωρίς να είναι πολύ σφιχτή. Τα ασπράδια ταχτυπάμε ξεχωριστά και τα κρατάμε σε μια λίμπα*. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα κρατάμε κι αυτά ξεχωριστά. Πλάθουμε στρογγυλή τη ζύμη μας σε μπαλάκια, βουτάμε το καθένα στο ασπράδι και στη συνέχεια στα αμύγδαλα. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε για λίγη ώρα στο γάστρο ώσπου να σφίξουν. Το μυστικό είναι να πετύχουν στο σφίξιμο για να μη μας ανοίξουν.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2007
Προέλευση
από την Κλεοπάτρα Κάσκα
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών
Τόπος Πληροφορίας
Κάτω Πεδινά (Σουδενά)
Βιβλιογραφία
12 γυναίκες σε ζαγορίσιο μαγερειό
Γλωσσάρι
Λίμπα: η λεκάνη
Εκδόσεις
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΩΝ
Χρονολογία
2007