Μανιταρόπιττα με περδικομανίταρα και κουκουμέλια

Ονομασία
Μανιταρόπιττα με περδικομανίταρα και κουκουμέλια
Υλικά
Για τη ζύμη: 5 κουτάλες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (≈700 γραμμάρια), 3 κουταλιές λάδι, λίγο αλάτι, 1 ποτήρι κρύο νερό. Για την αναδεμή: 5-6 μεγάλα κρεμμύδια, 1 κιλό, ίσως και λίγο παραπάνω, μανιτάρια περδικομανίταρα (Macrolepiota procera) ή κουκουμέλια (Afaricus campestris), αλάτι, πιπέρι, 4 αυγά, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες εκτέλεσης
Ζυμώνουμε το ζυμάρι, το χωρίζουμε σε πέντε κομμάτια που τα πλάθουμε στρογγυλά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μισή ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε πέντε φύλλα, εκ των οποίων τα τρία τα τοποθετούμε ένα-ένα μέσα σε ένα ταψί στο φούρνο και τα ψήνουμε, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρίες ώσπου να ροδίσουν. Σωτάρουμε καλά τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια με το λάδι και προσθέτουμε το μαυροπίπερο και το αλάτι. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, ξαναλαδώνυμε και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Στη συνέχεια στρώνουμε το τρίτο φύλλο, το οποίο έχουμε ψήσει. Προσθέτουμε τη μισή γέμιση. Η πίττα από πάνω μένει ανοιχτή, δηλαδή δεν τη σκεπάζουμε με φύλλο. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200° C για περίπου ¾ της ώρας.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2007
Προέλευση
από την Όλγα Καψάλη
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών
Τόπος Πληροφορίας
Κάτω Πεδινά (Σουδενά)
Βιβλιογραφία
12 γυναίκες σε ζαγορίσιο μαγερειό
Εκδόσεις
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΩΝ
Χρονολογία
2007
Εικόνα
dscn5676