Γαλοτύρι, τον Αύγουστο που το γάλα είναι παχύ

Ονομασία
Γαλοτύρι, τον Αύγουστο που το γάλα είναι παχύ
Υλικά
Πρόβειο γάλα, αλάτι
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε γάλα πρόβειο σε σιγανή φωτιά, το αλατίζουμε στη βράση κι ύστερα το αφήνουμε να κρυώσει. Το αφήνουμε για κάποιες μέρες σε κανονική θερμοκρασία σε μέρος ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ ζεστό και το ανακατεύουμε 2-3 φορές τη μέρα. Μόλις περάσουν αναλόγως με τον καιρό και το γάλα οι μέρες, το γάλα αρχίζει και πήζει σιγά-σιγά. Τότε το βάζουμε σε πάνινη σακούλα να στραγγίσει και το γυρίζουμε από δω κι από κει ώσπου να φύγουν τα υγρά. Το αδειάζουμε σε ένα δοχείο (εκείνα τα χρόνια σε ξύλινο καρδάρι, τώρα σε τάπερ) και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2007
Προέλευση
από τη Γεωργία Γόγολου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών
Τόπος Πληροφορίας
Κάτω Πεδινά (Σουδενά)
Βιβλιογραφία
12 γυναίκες σε ζαγορίσιο μαγερειό
Εκδόσεις
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΩΝ
Χρονολογία
2007