Λάχανα με αυγά στο ταψί, ένα φαΐ με ωραία όψη για τους μουσαφιραίους

Ονομασία
Λάχανα με αυγά στο ταψί, ένα φαΐ με ωραία όψη για τους μουσαφιραίους
Υλικά
1½ κιλό λάχανα μαζέματα (σπανάκια, λάπατα, μπαζιά), άνηθος, μαϊδανός, δυόσμος, φράσκα κρεμμυδάκια και σκόρδο φρέσκο ή ξερό στουμπισμένο στο γουδί, αυγά (1 για κάθε μερίδα), τυρί φέτα (1 κομμάτι για κάθε μερίδα), βούτυρο ή κορφίγκω*, λάδι, αλάτι, μαυροπίπερο.
Οδηγίες εκτέλεσης
Πλένουμε τα λάχανα, τα κόβουμε χοντρά και τα τσιγαρίζουμε με 2-3 κουταλιές λάδι κι άλλες τόσες βούτυρο (ή κορφίγκω, τότε, ό,τι είχαμε) και το μαυροπίπερο ώσπου να μισοβράσουν. Απλώνουμε το μείγμα στο νταβά, υπολογίζουμε πόσα άτομα έχει στο τραπέζι και βάζουμε ένα κομμάτι τυρί για τον καθένα και πάνω από κάθε κομμάτι τυρί σπάμε ένα αυγό. Ψήνουμε στο γάστρο για δέκα λεπτά περίπου και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2007
Προέλευση
από την Όλγα Καψάλη
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών
Τόπος Πληροφορίας
Κάτω Πεδινά (Σουδενά)
Βιβλιογραφία
12 γυναίκες σε ζαγορίσιο μαγερειό
Γλωσσάρι
κορφίγκω: κρέμα από γάλα που το άφηναν να κορφιάσει για να το κάνουν βούτυρο
Εκδόσεις
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΩΝ
Χρονολογία
2007