Χυλός από καλαμποκίσιο αλεύρι, μαμαλίγκα ή μπατσίνα

Ονομασία
Χυλός από καλαμποκίσιο αλεύρι, μαμαλίγκα ή μπατσίνα
Υλικά
1 λίτρο νερό, 1/2 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι, λάδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, (ζάχαρη)
Οδηγίες εκτέλεσης
Βάζουμε το νερό στη φωτιά, ρίχνουμε μια κουταλίτσα αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίζει να χοχλάζει ρίχνουμε το καλαμποκίσιο αλεύριο κουταλίτσα-κουταλίτσα και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην γρομπολιάσει το αλεύρι, μέχρι να χυλώσει. Καίμε λάδι με κόκκινο πιπέρι, αλείβουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το χυλό μας με την ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι με το πιπέρι και το πατάμε. Τρώγεται σκέτο ή με ζάχαρη.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2007
Προέλευση
από το Δημήτρη Καψάλη
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών
Τόπος Πληροφορίας
Κάτω Πεδινά (Σουδενά)
Σχόλια
Ένα δυναμωτικό φαΐ για τα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά.
Βιβλιογραφία
12 γυναίκες σε ζαγορίσιο μαγερειό
Εκδόσεις
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΩΝ
Χρονολογία
2007