Αλευροκολόκυθο (μπλιτσινάρι)

Ονομασία
Αλευροκολόκυθο (μπλιτσινάρι)
Υλικά
1 κολοκύθι μεγάλο ή 2 κιλά κολοκύθια, 2 κούπες αλεύρι (15 κουταλιές αλεύρι), 3 αυγά, 300 γρ. φέτα τυρί, 1/2 ποτήρι λάδι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκύθι, το χειροτρίβουμε με ένα κουταλάκι αλάτι και το στίβουμε πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζομε το κολοκύθι, το αλεύρι, τα 2 αυγά, το μισό λάδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωποιηθούν. Εάν το μίγμα είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό. Αλείφουμε ένα ταψί 60 cm περίπου με λάδι ή βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το κολοκύθι και το αλεύρι και το απλώνουμε. Πρέπει να είναι λεπτό. Σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό και ραντίζουμε την πίτα. Από πάνω ρίχνουμε κομματάκια το τυρί και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 3/4 της ώρας στους 200 βαθμούς.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009
Εικόνα
dscn56482