Φασόλια γίγαντες με σκορδαλιά

Ονομασία
Φασόλια γίγαντες με σκορδαλιά
Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες, 2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα, 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κούπα λάδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, ξύδι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Γίγαντες: Βάζουμε τους γίγαντες να μουσκέψουν όλο το βράδυ. Τους βράζουμε πέντε λεπτά και αλλάζουμε το νερό. Συνεχίζουμε το βράσιμο με αλάτι χωρίς να λιώσουν. Τους στραγγίζουμε και τους τηγανίζουμε με λίγο λάδι και κόκκινο πιπέρι μέχρι να ροδίσουν. Σκορδαλιά: Ανακατεύουμε τα καρύδια, το σκόρδο, τη φρυγανιά και το λάδι μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το ξύδι, ζουμί από φασόλια και λίγο αλάτι μέχρι να μίγμα να γίνει ομοιγενές Στρώνουμε σε πιατέλα τη σκορδαλιά και από πάνω τοποθετούμε τα φασόλια.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009