Παστάλια ξερά σούπα

Ονομασία
Παστάλια ξερά σούπα
Υλικά
1/2 κιλό παστάλια, 2-3 κρεμμύδια ξερά, 1 κλωνάρι ρίγανη ξερή, 6 κουταλιές της σούπας λάδι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε τα παστάλια και πετάμε το πρώτο νερό. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε ολόκληρα μαζί με τα φασόλια μέχρι να χυλώσουν. Προς το τέλος της βράσης, λιώνουμε τα βρασμένα κρεμμύδια με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το κλωνάρι της ρίγανης, το λάδι, το πιπέρι και το αλάτι. Τα αφήνουμε στη φωτιά για 15 λεπτά ακόμη και τα σερβίρουμε με ένα κουτάλι ξύδι στο πιάτο.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Σχόλια
“Τα παλιά τα χρόνια τα μαγείρευαν έτσι κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, αλλά χωρίς λάδι. Το λάδι το έβαζε όποιος ήθελε ωμό στο πιάτο του.”
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009