Παστάλια φρέσκα λαδερά

Ονομασία
Παστάλια φρέσκα λαδερά
Υλικά
1500 γρ. φρέσκα φασολάκια, 1-2 κρεμμύδια ξερά, 1 κούπα μαϊντανό, 1 κούπα λάδι, 2-3 ντομάτες φρέσκες, αλάτι, πιπέρι, πατάτες και κολοκυθάκια (προαιρετικά).
Οδηγίες εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τα παστάλια και τα πλένουμε καλά. Σε ένα σκεύος σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι και αφού ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε το μαϊντανό και τα πράσινα φασολάκια στην ατσαρόλα μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε νερό (περίπου 2 ποτήρια) και βράζουμε τα φασολάκια. Όταν μαλακώσουν και δούμε ότι έχουν ψηθεί ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ψήνουμε μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009