Φασόλια γιαχνί (πλατιά, παστάλια ή λιανά)

Ονομασία
Φασόλια γιαχνί (πλατιά, παστάλια ή λιανά)
Υλικά
1/2 κιλό φασόλια, 1 κρεμμύδι ξερό, 2 πιπεριές (πράσινες, μακρουλές), 2-3 κλωνάρια σέλινο, πελτέ ντομάτας, 1/2 κούπα λάδι, αλάτι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε και σουρώνουμε τα φασόλια. Στην κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε με το λάδι. Αφού σωταριστούν προσθέτουμε τα φασόλια, νερό (περίπου 2 ποτήρια), αλάτι και το σέλινο. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009