Γίγαντες τηγανητοί με ρίγανη

Ονομασία
Γίγαντες τηγανητοί με ρίγανη
Υλικά
500 γρ. γίγαντες, 2-3 κρεμμύδια ξερά, 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο, 1 κούπα λάδι ή 1 κούπα βούτηρο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Οδηγίες εκτέλεσης
Βράζουμε 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Αφού πετάξουμε το πρώτο νερό, τα στραγγίζουμε, έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ τηγάνι στο οποίο πρώτα έχουμε ρίξει λάδι ή βούτυρο και τα τσιγαρίζουμε. Όταν ροδίσουν ρίχνουμε το μαϊντανό ή το δυόσμο ( ο δυόσμος πρότι είναι πικάντικος σε συνδυασμό με το φασόλι βοηθά στην πέψη), το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά και γίνουν μια σάλτσα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τους γίγαντες και τους σωτάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη, το κατεβάζομε από τη φωτιά και το σερβίρουμε.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009