Γίγαντες με χόρτα στο φούρνο

Ονομασία
Γίγαντες με χόρτα στο φούρνο
Υλικά
700 γρ. χόρτα διάφορα για πίτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπατα) 4-5 φρέσκα κρεμυδάκια, 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο, 1 ματσάκι μαϊντανό, 400 γρ. γίγαντες, 1 κούπα λάδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Από το βράδυ μουσκεύουμε τους γίγαντες, τους βράζουμε για 30 λεπτά της ώρας και τέλος ρίχνουμε 1/2 κουταλιά αλάτι. Στη συνέχεια τρίβουμε τα χόρτα, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε κομμένα μαζί με τα μυρωδικά στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τους βρασμένους γίγαντες, ρίχνουμε το λάδι, το κόκκινο πιπέρι και 1 ποτήρι από το νερό που βράσαμε τα φασόλια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
Προέλευση
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Ελένη Καμπέρη, Σεβαστή Κατσατούρη, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου
Τόπος Πληροφορίας
Λεπτοκαρυά Ζαγορίου
Βιβλιογραφία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ...14 συνταγές με φασόλια & 3 γυμνές πίτες
Εκδόσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ “ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΕΤΣΙ”
Χρονολογία
2009