ΣΤΟΥΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μ.

Γεννήθηκε στο Πάπιγκο Ζαγορίου όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Στη συνέχεια εισήχθη στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, η οποία ήταν εκείνη την εποχή ένα από τα επτά πρότυπα εξατάξια Γυμνάσια της Ελλάδας. Έπειτα σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής τον Ιούνιο του 1943 κατατάχθηκε μαζί με 15 άλλους Παπιγκιώτες στις αντάρτικες ομάδες του στρατηγού Ζέρβα (Ε.Δ.Ε.Σ.) όπου υπηρέτησε μέχρι το τέλος της Κατοχή αφού έλαβε μέρος σε διάφορες μάχες.

Μετά το τέλος της Κατοχής επέστρεψε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική. Άρχισε αμέσως την ειδικότητά του ως Ωτορινολαρυγγολόγος, αλλά διέκοψε για να υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Μάλιστα, υπηρέτησε στο 584 Τάγμα Πεζικού ως ανθυπίατρος στην περιοχή όπου τελείωσαν οι εχθροπραξίες. Απολύθηκε από το στρατό το 1952 μετά από 48μηνη θητεία.

Επανήλθε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι ολοκλήρωσε την ειδικότητά του. Παντρεύτηκε κι εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη, όπου κι άνοιξε Ωτορινολαρυγγολογική κλινική κι εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Έχει γράψει το βιβλίο «Αληθινές ιστορίες (Γερμανική Κατοχή - Αντάρτικο ΕΑΜ ΕΛΑΣ - Εμφύλιος)» που εκδόθηκε το 2012