ΠΑΠΑΧΑΡΙΣΗ - ΠΑΛΛΗ ΑΘΗΝΑ

Είναι κόρη του Αθανάσιου Παπαχαρίση. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από το Μεσοβούνι Ζαγορίου. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έλαβε μετεκπαίδευση στη Φιλοσοφία και τα Παιδαγωγικά στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαί­δευσης. Εργάστηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση κι ασχολήθηκε με παι­δαγωγικά θέματα δημοσιεύοντας εργασίες με ανάλογο περιεχόμενο. Είναι μέλος της «Ηπειρωτικής Εταιρείας», της «Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων» και της «Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών». Συμμετείχε στο Α' Πανελ­λήνιο Συνέδριο «Βόρειος Ήπειρος - Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στην Κόνιτσα το 1987 με την ομιλία «Οι Εθνικοί Ευεργέτες της Ηπείρου και ειδικότερα της Βορείου Ηπείρου».

Από μικρή ηλικία δημοσίευε πεζά λογοτεχνικά κείμενα στη «Διάπλαση των Παί­δων». Εξέδωσε 4 ποιητικές συλλο­γές: Εσπερινή Γραφή, 1993, Κάτοπτρα Ενδο­χώρας, 1994, Κύκλος Φωτιάς κι Ανέμου, 1996, Αποδράσεις, 1999. Ποιήματά της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στην ιταλική γλώσσα. Συνεργά­ζεται με τα περιοδικά «Κοινωνικές Τομές», «Ηπειρωτική Εταιρεία», «Νουμάς» και με τις εφημερίδες «Ηπειρωτικόν Μέλλον» και «Φω­νή του Πωγωνίου».

 

Βιβλιογραφία

Τσέτσης Χρήστος, Οι Ηπειρώτες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Γιάννινα, Εκδ. Τυποεκδοτική Ηπείρου ΕΠΕ, 2003, 340