ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ Γ. (1943 - )

Γεννήθηκε στο Βρυσοχώρι Ζαγορίου. Στα χρόνια του Εμφυλίου η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα και φοίτησε στις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού στα Πρότυπα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Τελείωσε το Δημοτικό στο Βρυσοχώρι και στην συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο Θηλέων Ιωαννίνων.

Εισήχθη μετά από εξετάσεις στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία από όπου το 1964 πήρε πτυχίο και την ίδια χρονιά διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Καρίτσα Δολώπων Ευρυτανίας (σήμερα ανήκει στο Νομό Καρδίτσας).

Μετατέθηκε στην Άρτα όπου υπηρέτησε σχεδόν 15 έτη σε Δημοτικά Σχολεία στον Άγιο Σπυρίδωνα, στην Άνω Πέτρα, στο Πέτα, και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας. Υπηρέτησε στη συνέχεια στο Νομό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο Κουτσελιό Ιωαννίνων και στο 21ο Δημοτικό Σχολείο (Βελισσάριο) από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 1990.

Το ακαδημαικό έτος 1997-98  μετεκπαιδεύθηκε στη ΣΕΛΔΕ Ιωαννίνων.

Από το 1990 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού και Ορειβατικού Συλλόγου Βρυσοχωρίου και από το 1993 εώς σήμερα, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής για την έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα του Βρυσοχωρίου».

Στην ίδια εφημερίδα και στα 81 τεύχη της έχουν δημοσιευθεί εργασίες της και κείμενα με κοινωνικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Αξιόλογη είναι ακόμη η έρευνα και δημοσίευση των γενεαλογικών δέντρων οικογενειών του χωριού.

Το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο – λεύκωμα «Βρυσοχώρι Ζαγορίου, Αναδρομή στο χρόνο, 1895 – 1970» από τις εκδόσεις Εφύρα