ΔΡΟΥΓΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (1935 - )

Γεννήθηκε στη Βωβούσα Ζαγορίου, αλλά με­γάλωσε στα Ιωάννινα. Από νεαρή ηλικία διακρίθηκε στον αθλητισμό. Ασχολήθηκε με τον ακοντισμό και το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος σε διάφορες ομάδες, ενώ διετέλεσε και προπονητής. Είναι Καθηγητής Σωματικής Αγωγής (Ε.Α.Α.), Εκπαιδευτής Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Α., προπονητής Ε.Π.Ο., Ομοσπονδιακός προπονητής ποδο­σφαίρου 1975-79 (από την ελληνική Ποδο­σφαιρική Ομοσπονδία Ε.Π.Ο.)

Έχει λάβει διακρίσεις από το Υπουργείο Παιδείας (ευαρέ­σκεια), το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (Τιμητική Πλακέτα Α.Α.Ε.Δ.), το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (δίπλωμα - βράβευση) και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το 1995 δημοσίευσε το βιβλίο «Η Βωβούσα, στο χώρο και στο χρόνο», με πρόλογο του συγγραφέα - φιλόλογου Σπύρου Εργολάβου. Από το 1997 ανέ­λαβε την έκδοση και τη διεύθυνση της τριμηνιαίας εφημερίδας «ΒΩΒΟΥΣΙΩΤΙΚΑ», την οποία είχε ιδρύσει ο πατέρας του, Χρόνης Δρούγιας.

Βιβλιογραφία

Τσέτσης Χρήστος, Οι Ηπειρώτες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Γιάννινα, Εκδ. Τυποεκδοτική Ηπείρου ΕΠΕ, 2003, 115