Τσεπέλοβο - Οικία Τζάνογλου (μετέπειτα Γόγολου Σάρκα)
Από ασπρόμαυρες φωτογραφίες του εσωτερικού της οικίας φαίνεται πως ο διάκοσμος αναπτυσσόταν σε τρεις οριζόντιες επάλληλες ζώνες. Η άνω ζώνη έφερε ροκοκό άνθινα μοτίβα καθώς και συμβατικά εξοχικά τοπία μέσα σε κυκλικά πλαίσια. Τα ίδια περίπου μοτίβα κυριαρχούσαν και στη μεσαία ζώνη. Η κατώτερη ζώνη απομιμούνταν ορθομαρμάρωση.
Το σπίτι είχε κτιστεί το 1845 και ανήκε στον Νικολάκη Τζάνογλου. Από την επιβλητική οικία, η οποία διέθετε τοξωτά κιπέγκια στην κρεβάτα, σήμερα σώζονται κάποιες πέτρινες καμάρες στη θέση του προϋπάρχοντος χαγιατιού. Ένα από τα ξυλόγλυπτα ταβάνια της απέσπασε ο πρόεδρος της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών Κ. Φρόντζος και το μετέφερε στο τουριστικό περίπτερο στα Γιάννινα.
Οι διακοσμήσεις πρέπει να έγιναν αμέσως μετά την ανέγερση της οικίας και σύμφωνα με τον Κ. Μακρή, που την πρόλαβε όρθια, οφείλονταν σε Χιονιαδίτες ζωγράφους. Σύμφωνα με τον Δ. Τριανταφυλλόπουλο, «στο αρχοντικό του Σάρκα, όπου πρόσφατα κατέρρευσε εξωτερικός τοίχος, οι τοιχογραφίες καταλαμβάνουν όλο το ύψος του δωματίου σε διαδοχικές ζώνες, με θέματα από τη φύση ή παραστάσεις πόλεων».
Στέφανος Τσιόδουλος, Η ζωγραφική των σπιτιών του Ζαγορίου, τέλη 18ου - αρχές 20ού αιώνα. Ιστορική και πολιτισμική προσέγγιση, Ριζάριο Ίδρυμα, Αθήνα 2009