Σκαμνέλι - Οικία Ευτυχίας Γενναδίου το γένος Ζουμβούλη
Ισόγειο: μαντζάτο. Ανώγειο: οντάς.
Μαντζάτο: οι τοίχοι του μαντζάτου διακοσμούνται με μεγάλα ορθογώνια πλαίσια, στα οποία ανοιχτές κόκκινες κουρτίνες πλαισιώνουν ανθοφόρα ανθοδοχεία πάνω σε κάμπο χρώματος μπλε κοβαλτίου.
Οντάς: οι διακοσμήσεις του οντά αναπτύσσονται σε τρεις επάλληλες οριζόντιες ζώνες. Η άνω ζώνη (ζωφόρος) είναι διακοσμημένη με ροκοκό άνθινα μοτίβα. Μία στενή οριζόντια ζώνη του τοίχου μεταξύ μεσάντρας και ζωφόρου παριστάνει συνεχές διακοσμητικό επαναλαμβανόμενο τοπίο με εδαφολογικούς κυματισμούς και δέντρα. Η μεσαία ζώνη καταλαμβάνεται από μεγάλες συνθέσεις με ανθοδοχεία και φυτικό ροκοκό διάκοσμο. Κάθε σύνθεση πλαισιώνεται από ανοιχτό παραπέτασμα σε ψυχρούς τόνους του γκρι και του γαλάζιου. Ο κάμπος των συνθέσεων είναι στις αποχρώσεις της ώχρας. Στις στενές επιφάνειες των τοίχων, που προκύπτουν μεταξύ της μεσάντρας και άλλων εντοιχισμένων ντουλαπιών ή μεταξύ του τζακιού και των ανοιγμάτων των παραθύρων, απεικονίζονται ανθοδοχεία με μπουκέτα πάνω σε κάμπο χρώματος μπλε κοβαλτίου, τα οποία πλαισιώνονται από ανοιχτή κόκκινη κουρτίνα. Η κατώτερη διακοσμητική ζώνη των τοίχων απομιμείται ορθομαρμάρωση.
Εντοιχισμένη πλάκα στον εξωτερικό τοίχο πάνω από το υπέρθυρο της πόρτας: «1870».
Επιγραφή στις κάθετες επιφάνειες του τζακιού του οντά: «1878 ≡ οκτομβριυ», «ΔΙΑ ΧΕΙΡΟS / ΑΛΕΞΙΟΥ Μ! Κ! / ΧηΟVΑΔΙΤ(ΟΥ)»2. Η ίδια χρονολογία είναι γραμμένη και πάνω στη μεσάντρα.
Επιγραφή γραμμένη με κόκκινο χρώμα πάνω στην ξύλινη μεσάντρα του «χειμωνιάτικου» οντά: «1878: 8βρίου! 5».
Οι ιδιοκτήτες, που είχαν το επώνυμο Ζουμβούλης, εξασκούσαν εμπορικές δραστηριότητες στη Ρουμανία. Κατά το παρελθόν έφεραν ζωγραφικό διάκοσμο άλλοι δύο χώροι: το χαγιάτι στο ισόγειο και ο «χειμωνιάτικος» οντάς ή «μυστικό» στο ανώγειο. Οι διακοσμήσεις του «χειμωνιάτικου» οντά είναι σήμερα καλυμμένες με στρώμα ασβέστη. Σύμφωνα με τον Γεώργιο Παΐσιο, ο ζωγράφος είναι ο Χιονιαδίτης Αλέξιος Μιχ. Καραγιάννης, αδελφός του ζωγράφου Αναστασίου Καραγιάννη που διακόσμησε την οικία του στους Νεγάδες.
Στέφανος Τσιόδουλος, Η ζωγραφική των σπιτιών του Ζαγορίου, τέλη 18ου - αρχές 20ού αιώνα. Ιστορική και πολιτισμική προσέγγιση, Ριζάριο Ίδρυμα, Αθήνα 2009