Κάτω Πεδινά - Zagoriwood, Εργαστήριο κινηματογράφου

ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΑ

Η Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου (http://politistiki-zagoriou.blogspot.gr/ με έδρα στα Κάτω Πεδινά), με τη συνεργασία των Anemicinema Lab (Θεσσαλονίκη) και Mountain View (Αθήνα) οργανώνουν από το 2010 ένα εργαστήριο κινηματογράφου, υπό τη διεύθυνση του σεναριογράφου Γιώργου Μακρή.

Αξιοποιώντας ήδη υπάρχοντες και συχνά ανενεργούς, πόρους (κτίρια, φυσικό περιβάλλον, ξενοδοχειακές υποδομές, άνθρωποι) το Zagoriwood φιλοδοξεί να δημιουργήσει στην υπέροχη φύση των ηπειρώτικων βουνών ένα διεθνές «κινηματογραφικό χωριό», που να απευθύνεται στους νέους (αλλά και τους επίδοξους) κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και τον κόσμο, θεσμοθετώντας ένα ετήσιο κινηματογραφικό ραντεβού εκπαίδευσης, ανάπτυξης συνεργασιών, ανταλλαγής εμπειριών και εκκίνησης νέων σχεδίων, παρουσίασης νέων τεχνικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων για την οπτικοακουστική αφήγηση.

Το Zagoriwood έχει ως κεντρική του φιλοσοφία: «1 άνθρωπος + 1 κάμερα + 1 υπολογιστής = μία πλήρης μονάδα δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου». Οι συμμετέχοντες διδάσκονται πάνω στα μυστικά και τις τεχνικές της οπτικοακουστικής αφήγησης από έμπειρους επαγγελματίες, όχι απλώς στη θεωρία, αλλά φτιάχνοντας ταινίες. Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται συζητήσεις και ανταλλαγές, προγράμματα και εργαστήρια για όλα τα κινηματογραφικά πεδία: σκηνοθεσία, ηθοποιία, φωτογραφία, μουσική, συγγραφή σεναρίου κ.λπ.

Στο παράλληλο πρόγραμμα «Συναντήσεις», αναγνωρισμένοι Έλληνες κινηματογραφιστές (Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Νίκος  Περάκης, Στέλλα Θεοδωράκη, Θάνος Αναστόπουλος, Ακης Κερσανίδης, Κλεάνθης Δανόπουλος, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Μαργαρίτα Μαντά, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αργύρης Θέος, Χρύσα Τζελέπη, Δημ. Κουτσιαμπασάκος κ.ά.) έρχονται για να παρουσιάσουν υλικό από ταινίες τους (νέες, ευρισκόμενες ακόμα «υπό κατασκευήν» ή και παλαιότερες) και να συζητήσουν με τους συμμετέχοντες και το κοινό πάνω σε κατασκευαστικά και αισθητικά ζητήματα.

www.zagoriwood.gr

https://www.facebook.com/Zagoriwood?fref=ts

Zagoriwood:

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλέφωνο: 6945 130700

Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου:

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλέφωνο: +030 26530 71238