Πέτρινο γεφύρι (πρώτο) στις Μπεούτες

 

 

 
Το γεφύρι βρίσκεται νότια της Λεπτοκαρυάς στην περιοχή «Μπεούτες» και γεφυρώνει τον λάκκο που, αφού διασχίσει το χωριό, καταλήγει στον Ζαγορίτικο ποταμό. Το γεφύρι εξυπηρετούσε τις μετακινήσεις προς τα κτήματα της περιοχής.
Είναι μονότοξο, κτισμένο σε ένα στενό αλλά αρκετά βαθύ σημείο του λάκκου. Έχει οριζόντιο οδόστρωμα χωρίς προστατευτικό στηθαίο.    
Το γεφύρι είναι κυριολεκτικά πνιγμένο από την βλάστηση γι αυτό και διακρίνεται πολύ δύσκολα. Για να το προσεγγίσουμε, πρέπει να ακολουθήσουμε τον χωματόδρομο που ξεκινάει από την ανατολική άκρη του χωριού και κατηφορίζει προς τα κάτω, στο ρέμα. Σε 350 μέτρα από τα τελευταία σπίτια, συναντάμε διασταύρωση με παλιό εικονοστάσι. Το παλιό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε, ξεκινάει δεξιότερα από τον κατεστραμμένο χωματόδρομο που φεύγει προς τα κάτω και κινείται παράλληλα με αυτόν. Ακολουθώντας το μονοπάτι για 250 μέτρα και λίγο πριν φτάσουμε σε ένα κατηφορικό ξέφωτο, στρίβουμε δεξιά μέσα στο δάσος με τα εγκαταλειμμένα κτήματα και αλλάζοντας κατεύθυνση, προς το χωριό, το συναντάμε σε 70 μέτρα. 

 

Συντεταγμένες:  Ν 39.81901   Ε 20.91113   /  39°49'08.4"N    20°54'40.1"E  

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση

 

Λήψη αρχείου για χρήση συσκευής GPS:    kml