Πέτρινο γεφύρι Σιώμενας

 

 

 
Βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Δίκορφου και γεφυρώνει το ρέμα της Ντόβρης που τα νερά του, μέσω του Μπαγιώτικου ρέματος, καταλήγουν στη χαράδρα του Βίκου. Το γεφύρι βρίσκεται στον παλιό οδικό άξονα που κινούνταν παράλληλα με το ρέμα της Ντόβρης και που με την βοήθεια άλλων δύο γεφυριών συνέδεαν τους Κήπους με το Δίκορφο.
Είναι μονότοξο, χωρίς αρκάδες που κατά πάσα πιθανότητα έχουν πέσει. Δυστυχώς χρειάζεται άμεσα συντήρηση αφού τα ρήγματα ανάμεσα στις πέτρες στο εσωράχιο της καμάρας είναι εμφανή.
Στο γεφύρι φτάνει κανείς δύσκολα λόγω της απομακρυσμένης θέσης του. Για να το προσεγγίσουμε, μπορούμε να κάνουμε ένα μέρος της διαδρομής με αυτοκίνητο ακολουθώντας τον δρόμο από Δίκορφο για Ελάτη. Σε 3 χιλιόμετρα στρίβουμε δεξιά στον χωματόδρομο, περνάμε μπροστά από το  ξωκλήσι της Παναγίας και σταματάμε μετά από 1,5 χιλιόμετρο στην αριστερή φουρκέτα του δρόμου. Στα δεξιά, υπάρχει κατηφορικός, κατεστραμμένος χωματόδρομος που τον ακολουθούμε πλέον πεζοπορώντας. Ο δρόμος στην συνέχεια γίνεται μονοπάτι που οδηγεί στο γεφύρι μετά από άλλο 1,5 χιλιόμετρο.
 
 
Συντεταγμένες: Ν 39.8239239 Ε 20.7938851 / 39°49'26.1"N  20°47'38.0"E
  Εκτύπωση

 

Λήψη αρχείου για χρήση συσκευής GPS:    kml